Over ons

“Opgeven is geen optie”

Mijn leven begon ik al met enorme achterstand. ik groeide op in een onveilig gezin waar ik zowel lichamelijk – als geestelijk werd mishandeld. Op mijn derde kwam daar ook nog eens misbruik bij door mijn opa en aantal jaren later ook door mijn vader.

Toen ik op mijn 13e in het kinderhuis terecht kwam hoopte ik veilig te zijn, maar ook daar was het misbruik en de mishandeling en ook daar was ik niet veilig. Een begeleidster maakte daar misbruik van.Vaak heb ik gedacht: ik geef het op en maak er een einde aan, maar toen dat ook niet lukte werd mijn levens motto; “opgeven is geen optie”.

Na hard werken aan mijzelf d.m.v. diverse scholing en de liefde van een aantal mensen om mij heen, ben ik met vallen en opstaan geworden wie ik ben. Het leven is genadeloos hard en enkel door mijn drive en motivatie om te overleven en door de daders te laten zien dat ze geen macht meer hebben over mijn leven, heb ik de kracht in mijn geloof en in mijzelf gevonden om gelukkig te zijn.

Ik geloof dat iedereen die gemotiveerd is en gelooft dat” opgeven geen optie” is en er voor wil gaan, zichzelf kan overtreffen!

​We zijn overlevers, geen slachtoffers!

Mvr Mike de Vreese, eigenaar van Helend onderweg; ervaringsdeskundige, trauma coach en cognitieve gedragstherapeut.